Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 3-1 ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Με το δεξί ξεκίνησε η Βραζιλία στο Μουντιάλ. Με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ νίκησε με 3-1 την Κροατία στην πρεμιέρα του μουντιάλ στο Σάο Πάολο. Προηγήθηκε η Κροατία στο 11' με αυτογκόλ του Μαρσέλο και ισοφάρισε η Βραζιλία με τον Νεϊμάρ στο 29'. Στο δεύτερο μέρος, η κούραση ήταν εμφανέστατη, με αποτέλεσμα η Βραζιλία να επιτίθεται ανορθόδοξα. 

Η λύση για τους γηπεδούχους δόθηκε με έναν αμφιλεγόμενο τρόπο, αφού στο 69ο λεπτό ο Ιάπωνας διαιτητής, Γιουίτσι Νισιμούρα, είδε παράβαση στο... άγγιγμα του Λόβρεν πάνω στον Φρεντ. Ο Νεϊμάρ ανέλαβε την εκτέλεση και παρότι ο Πλετίκοσα βρήκε την μπάλα, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-1. Αντίθετα, ο Ζούλιο Σέζαρ στο 90'Α «έσωσε» το σουτ του Πέρισιτς και στην αντεπίθεση ο Οσκαρ σημείωσε το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης με τεχνικό "μιτάκι".

Συνθέσεις:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Ντάνι Αλβες, Γκουστάβο, Παουλίνιο (63'Α Ερνάνες), Οσκαρ, Χουλκ (68'Α Μπερνάρντ), Νεϊμάρ (88'Α Ραμίρες), Φρεντ.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Βερσάλικο, Λόβρεν, Τσόρλουκα, Σρνα, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κόβατσιτς (61'Α Μπρόζοβιτς), Ολιτς, Γέλαβιτς (78'Α Ρέμπιτς).

Από σήμερα λοιπόν και για τον επόμενο μήνα, στη «χώρα του καφέ και της σάμπα», 32 εθνικές ομάδες θα διεκδικήσουν το κορυφαίο τρόπαιο στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, με φαβορί για την κατάκτηση, κατά κύριο λόγο τη Βραζιλία και την Αργεντινή, και δευτερευόντως, τη Γερμανία και την Ισπανία. Σημαντικές ελπίδες διάκρισης διαθέτουν η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιταλία, ενώ η έκπληξη μπορεί να έρθει από το Βέλγιο, την Αγγλία, την Ουρουγουάη και τη Χιλή.
Η εθνική Ελλάδας, συνεπής στα μεγάλα ραντεβού της τελευταίας δεκαετίας, συμμετέχει στον Γ` όμιλο με αντιπάλους τις Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού. Αρχικός στόχος είναι η πρόκριση στους «16» και στη συνέχεια, το καλύτερο δυνατό.  Η δομή της διοργάνωσης και η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, υπόσχονται αμφίρροπες αναμετρήσεις και αμείωτο ενδιαφέρον στην πλειονότητα των αγώνων, αν και το σύγχρονο ποδόσφαιρο, βασίζεται στην ταχυδύναμη, την αμυντική λειτουργία και την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα, λιγότερο αμιγώς ποδοσφαιρικό θέαμα.
Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης «απάντησε» η αστυνομία του Σάο Πάουλο στην προσπάθεια μερικών δεκάδων Βραζιλιάνων να διαδηλώσουν. Λίγες ώρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο Σάο Πάολο κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ.

πηγή: express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS