Κυριακή 28 Απριλίου 2013

EΡΧΕΤΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ 360 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Έρχεται Εθνικός Οργανισμός Σύνταξης με βασικό φορέα το ΙΚΑ και περαιτέρω ένταξη και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, ενώ η βασική σύνταξη θα γίνει 360 ευρώ για όλους.
Τη δημιουργία ενός ενιαίου συνταξιοδοτικού ταμείου με κορμό το ΙΚΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση, με την ενσωμάτωση των πολυπληθέστερων ασφαλιστικών φορέων της χώρας σε αυτό.

Ο στόχος της κυβέρνησης προοιωνίζεται αφενός από τη μετατροπή του ΙΚΑ σε κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών από τα μεγάλα ταμεία από την 1 Ιουλίου 2013 και αφετέρου από την ένταξη του ΟΠΑΔ σε αυτό.
Η δημιουργία ενός ενιαίου συνταξιοδοτικού Ταμείου θα ακολουθήσει τα πρότυπα του σουηδικού μοντέλου, γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί ο ολικός ανασχεδιασμός της δομής παροχών.
Στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος φορέας να λειτουργήσει το 2015, οπότε και αναμένεται να γίνει η έναρξη του θεσμού της βασικής σύνταξης.
Το ποσό της βασικής σύνταξης θα είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, 360 ευρώ και θα καταβάλλεται από το κράτος, ενώ θα αποτελεί συνταξιοδοτική βάση για όσους θεμελιώσουν δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2015, καθώς και για όσους συμπληρώνουν το ανώτατο ηλικιακό όριο δίχως να πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Επιπρόσθετα, όλοι όσοι ασφαλίστηκαν πρώτη φορά μετά την 1.1.2011 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1.1.2015, θα λάβουν αναλογική σύνταξη, με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης ανά έτος, ενώ ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών θα γίνεται με βάση το σύνολο όλου του ασφαλιστικού βίου.
Η τελική σύνταξη θα συμπληρώνεται με βάση το αναλογικό - ανταποδοτικό τμήμα, το οποίο θα συνδέεται με τις εισφορές και τη δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά Ταμεία.
πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS