Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Μ.Υ.Ε.

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης παραβρέθηκε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων που πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία.
Στη συνέλευση συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των μικρών υδροηλεκτρικών έργων και γενικότερα θέματα που αφορούν τον κλάδο.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εύρυθμης λειτουργίας των μικρών υδροηλεκτρικών έργων και στην προσφορά αυτών στην βελτίωση του ενεργειακού συστήματος της χώρας και στην προστασία των υδατικών πόρων.
Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες κατά τις οποίες ο συνδημότης μας Σηφάκης Ιωάννης επανεξελέγη πρόεδρος του συνδέσμου.


Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αλμωπίας:
Κύριοι του Προεδρείου, κύριοι, μέλη του Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων
Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα.
   Καταρχήν να σας καλωσορίσω στον Δήμο μας και να σας ευχαριστήσω που επιλέξατε την πόλη μας, την Αριδαία, για την πραγματοποίηση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου σας. Και αυτό πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο καθώς 13 Μικρά υδροηλεκτρικά έργα λειτουργούν στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου μας.

Κυρίες και κύριοι,
Ο πλανήτης μας βιώνει σήμερα συνθήκες αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού αδιεξόδου. Η επιλογή της επιθετικής ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης και της άκρατης απελευθέρωσης των αγορών, επέβαλε ένα μοντέλο ανάπτυξης απολύτως καταστροφικό για τη φύση και τις ισορροπίες της.
   Οι συνειρμοί για το μέλλον του πλανήτη και την εξέλιξη της ζωής είναι δυσοίωνοι. Η εξάντληση των φυσικών πόρων, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη , με γεωμετρική πρόοδο, αξίωση για ενέργεια, καθιστούν την «πράσινη ανάπτυξη» μονόδρομο.
  Η διαχείριση των υδάτινων πόρων δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην κατασκευή μεγάλων φραγμάτων  και ανάλογης κλίμακας τεχνικών έργων, τα οποία αντί της εξοικονόμησης και της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, με ταυτόχρονη προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές και νοοτροπίες και ενισχύουν τη ζήτησή του.
   Οι υδάτινοι πόροι δεν είναι εμπορεύσιμο είδος. Αποτελούν φυσικό και κοινωνικό αγαθό. Είναι χρέος της πολιτείας και όλων μας να διασφαλίζουμε την διατήρησή τους ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.
     Η συμβολή των μικρών υδροηλεκτρικών έργων, σε αυτήν την κατεύθυνση, με την μείωση του ενεργειακού κόστους, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την αποκέντρωση της παραγωγής ενέργειας την προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα την συνολική βελτίωση του ενεργειακού συστήματος της χώρας, είναι αδιαμφισβήτητη και θα πρέπει να αναδειχθεί και να προωθηθεί σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο.
  Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του συνδέσμου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS