Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ


Χειρόγραφες ιατρικές συνταγές θα δίνουν από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα οι γιατροί της χώρας που είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (e-syntagografisi) καθώς αυτό τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Σε ανακοίνωση της η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), ζητά «συγνώμη από τους χρήστες του συστήματος και τους ασφαλισμένους για την προσωρινή ταλαιπωρία» και αποδίδει την εμπλοκή « σε αδυναμία του αναδόχου να υποστηρίξει την εφαρμογή».
«Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων παρουσίαζε τεχνικά προβλήματα όπως μεγάλες καθυστερήσεις, που ταλαιπωρούσαν τους χρήστες του, δηλαδή τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Ήταν προγραμματισμένη η αντικατάστασή του, αλλά ευελπιστούσαμε ότι αυτή θα γίνει χωρίς να χρειαστεί να το διακόψουμε» αναφέρει στο protothema. gr o επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, κ. Βλάσης Σφυρόερας.
Το νέο σύστημα της e- syntagografisi που θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα θα ανήκει στην ΗΔΙΚΑ και χρηματοδοτήθηκε με δωρεά της Εθνικής Τράπεζας
Το σύστημα δεν θα παρουσιάζει διαφοροποιήσεις για τους χρήστες του καθώς αλλαγή θα γίνει ουσιαστικά μόνο στον πάροχο. Θα είναι όμως, όπως εξηγεί ο κ. Σφυρόερας, σημαντικά βελτιωμένο σε ό,τι αφορά τη «θωράκισή» του έναντι επιθέσεων από χάκερς – άλλωστε η τελευταία επίθεση της Μεγάλης Δευτέρας που είχε γίνει από 15 σημεία του πλανήτη έθεσε επί τάπητος το θέμα της ασφάλειας του συστήματος.
ΠΗΓΗ: no-news

2 σχόλια:

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS